top of page

Kjøpsinformasjon

 
Send mail/bruk kontaktskjema for å kjøpe
Min produksjon er varierende og når jeg produserer for en bestemt utstilling, kan det være få kunstverk til salgs. Da er det uøkonomisk å ha en butikk oppkoblet til denne nettsidens banksystem. Bruk kontaktskjemaet under KONTAKT eller send meg en mail og si hva du ønsker, resten skal jeg ordne enkelt for deg.

Betaling

Mindre forsendelser som kan sendes som vanlig postpakke (sanse-egg, plakater, postkort og ordstaver) forhåndsbetales via vipps. Større skulpturer sendes i postoppkrav med sporing og forsikring.

Kunstavgift

Private salg er unntatt kunstavgiften, så dersom du henvender deg til meg som privatperson, gjør en privat avtale, det er for eksempel snakk om et bestillingsverk, da blir det å regne som et privat salg.

Nettsiden min er offentlige og salg via den regnes som offentlig salg.

Ved offentlige salg av kunstverk i Norge er selgeren pålagt å innkreve 5 % kunstavgift hvis verket koster mer enn kr. 2000,-. Kunstavgiften kommer i tillegg til salgssummen.

Bildende Kunstneres Hjelpefond (BKH) er opprettet av Stortinget i forbindelse med lov om kunstavgift av 1948. (lov om omsetning av billedkunst). Loven pålegger alle som offentlig omsetter originaleksemplarer av kunstverk som malerier, kollasjer, tegninger, stikk, trykk, litografier, skulpturer, billedtepper, keramikk, glasskunst og fotografiske verk å betale en avgift på 5% i tillegg til salgssummen. Som originaleksemplar regnes eksemplar av kunstverk utført i et begrenset antall av kunstneren selv eller med vedkommende samtykke.

En andel av kunstavgiftsmidlene går kollektivt til BKH. Fondet har siden starten gitt nærmere 300 millioner kroner tilbake til kunstnerne, og i 2011 ble det utbetalt ca. 23 millioner kroner i form av stipendier og støtte. Fondet er dermed en betydelig aktør og tilskudds partner i kunstfeltet, og utgjør et viktig bidrag til å sikre mangfold og videre nyskaping i norsk billedkunst.

Ved offentlige salg er altså jeg eller galleristen der jeg stiller ut ansvarlig for å innkreve, innbetale og rapportere for avgiften. Kunstverk som selges privat eller har salgspris under kr 2 000 er ikke avgiftspliktige.

Frakt, henting og levering

Du er hjertelig velkommen til å besøke meg i verkstedet mitt og ta med skulpturen din derfra.

Siden jeg pendler mellom Skotselv og Skollenborg kan jeg også levere direkte til deg hvis du befinner deg i nærheten av disse områdene.

Jeg pakker og sender deg gjerne det du ønsker - hele veien hjem til deg uansett hvor i verden du måtte befinne deg. Frakt (og evnt. spesialembalasje)  kommer i tillegg til prisen.

Mindre forsendelser som Sanse-egg, plakater, postkort og ordstaver kan sendes i vanlig postpakke. Norgespakke med sporing og forsikring koster 149,-.

Forsendelse av de litt større skulpturene krever fraktkasser som bygges etter kunstverkets spesifikasjoner med innvendig stabilisering av verket slik at jeg er sikker på at det kommer helt og trygt frem til deg. Kostnadene til dette kommer som tillegg i prisen for skulpturen. I Norge koster Norgespakke med postoppkrav, sporing og forsikring under 10 kg 225,-. over 10 kg 344,-.

Hvis det er praktisk og kostnadsmessig fornuftig kan du kan velge om du vil bruke en gjenbrukbar fraktkasse som kan sendes tilbake til meg. Du deponere da på kassen og får tilbake depositumet når kassen igjen er hos meg. Jeg er veldig for gjenbruk av alle slags ressurser, så hvis vi får til dette, hadde det vært supert. Dette avtaler vi på forhånd.

Internasjonale kunder
Jeg sender deg gjerne kunsten min uansett hvilket land du befinner deg i. Kjøper betaler da tilleggsutgiftene som påløper for internasjonale fraktkasser, ekspedisjonsgebyr, eventuelle exportgebyr/-avgifter og toll.

Skade under frakt

Ved forsendelse i Norge med postoppkrav er kunstverket forsikret via postverket for 10 000 inntil det er utlevert til deg. Dersom du får mistanke om skade ved besiktigelse av emballasjen, må du ta bilder av både emballasjen før du åpner og kunstverket i tillegg til å sende en skriftlig beskrivelse av skaden. Deretter sender du kunstverket tilbake til meg. Når du har sendt meg informasjon, bilder og returnert kunstverket, tar jeg saken videre med postverket/forsikringselskapet.

Skulle dette uhellet skje vil du selvfølgelig få refundert kostnadene dine. Kreditering skjer til samme kontonummer. Deretter håper jeg vi kan diskutere muligheten for at jeg lager et nytt kunstverk spesielt til deg. Det kan være en givende opplevelse og en spennende prosess å være med å påvirke retningen på et kunstverk, se mer om dette nederst under fanen Butikk/Til salgs.

Salgsdokumenter

Ved kjøp av skulpturer vil jeg legge ved kvittering og ektehetsbevis med beskrivelse av verket og kunstnerisk uttalelse.

Fargegjengivelsen på fotografier av kunstverk

Jeg gjør så godt jeg kan for å gjengi skulpturene mest mulig korrekt, men fargegjengivelsen i bilder vil variere noe fra skjerm til skjerm. Det beste er selvfølgelig at du kommer og ser originalen i dagslys.

@@@

 

Jeg liker personlige møter med de som kjøper kunst av meg, for jeg her et personlig forhold til skulpturene mine. Hvis det passer deg, vil jeg gjerne at vi møtes når du skal hente skulpturen din eller i løpet av utstillingsperioden der du har sett kunstverket. Du er hjertelig velkommen til verkstedet mitt. Å møte mennesker som liker kunsten min er et av lyspunktene i livet mitt.

Velkommen som kunde

bottom of page