top of page

Om meg

 

Jeg bor med sønnen min i Sandsvær ved Kongsberg. Med ryggen mot Skrimfjella har jeg en praktfull utsikt over Hedenstad.

Utdannelse innen keramikk og skulptur fikk jeg ved Høgskolen i Telemark og ved veiledning av skulptøren Trond Fredrikesen i ettertid. Jeg har hatt verksted i Skotselv i 13 år.

Jeg blir inspirert av menneskene jeg møter og mitt folks tradisjon og kultur. Levende musikkmiljø, stavkirker og sporene etter vikingene har jeg i nærområdet mitt. Jeg liker fornemmelsen av korrekt anatomi og lager mest figurativ kunst.

Portrett 1.jpg

Kunstneruttalelse

Skulpturene er et utrykk for røttene mine i norsk kultur og nordisk mytologi. Musikk og instrumenter har stor betydning for meg og jeg har glede av å gi skulpturer et glimt av humor og overraskelse. Jeg hyller også det urkvinnelig og arketypiske og bruker kunsten som protest mot samtidens skjønnhetstyrrani.

 

Når jeg bringer hardingfela - og gitaren eller saksofonen - inn i mitt keramiske kunstutrykk, oppstår det en ny form for musikalitet og bevegelse. Det dukker opp en annen form for liv i instrumentene.

Når jeg river løs en menneskelig sans og plasserer den på et egg, skjer det noe uventa og artig. Reaksjonen hos den som betrakter er ofte sterk, noe som fryder meg uansett om den er positiv eller negativ.

 

Jeg gir overflatene på skulpturene mine merker, furer, linjer og sprekker. Det skaper en følelse av elde og værbitthet og gir assosiasjoner til rynker og arr. Dette forsterker inntrykket av levd liv og gir hver skulptur en tydelig personlighet.

 

I skulpturserien Sterke Kvinner ønsker jeg å gi stemme til det vakre og verdige i aldringen. Jeg bruker kunsten som en motvekt til den massive og falske reklamen som hyller den glatte, feilfrie, ubrukte og ofte kjedelige skjønnheten. Den forfalsker virkeligheten og er skadelig på mange plan.

 

Jeg vil hylle det levde livet, det sterke, brukte ansiktet hvor tusen smil sitter fastspikret, hvor millioner av tanker ligger etset inn i huden og latterens rynker er så dype at de skraper på skjelettet.

 

"Gi meg de som fikk seg en trøkk, men reiste seg.

Gi meg de som hikstet, men ikke gav seg likevel.

Gi meg den oppskrapa, frynsete sjelen som

bevarte sin kjærlighet og tør møte meg

med håp og skjør, skjør tillit - likevel.

Jeg skal ta vare på tilliten din.

For du er mitt folk.

Du er min".

Harriet Fjeldheim

Under fanen Butikk finner du mer om bakgrunn og inspirasjonen for hvert kunstverk.

Workshop med kunstspire Sigrid, Tone og
20191127_171657.jpg
151334_0063.jpg
bottom of page